Tack för den här frösäsongen!

En mycket hektisk period är över och tiden har kommit för alla er frökunder att förverkliga era luktärtsdrömmar.

Under sommaren ska jag besöka mina fröleverantörer i England och titta på de nya sorter som förväntas komma som frön till nästa säsong.

Det blir också en tur till Sollidens Slott på Öland för att titta på nästa säsongs stora nyhet. Har du vägarna förbi Solliden i juli kan du kanske hitta den nya sorten ’Kronprinsessan Victoria’ i trädgården.

Jag tror att slottsträdgårdsmästaren placerat luktärterna på en publik plats.

Luktärter att titta på finns också på Wanås slott i norra Skåne, Mårbacka i Värmland, Rosendals trädgårdar i Stockholm, Slottsträdgården i Malmö och på många andra offentliga platser i landet.

Webshopen kommer att vara stängd till november 2022. Något exakt datum för öppningen kommer inte att meddelas. Allt för att undvika det kaos som kraschen i webshopsystemet orsakade förra november.

Tills dess önskar jag er alla en underbar sommar och lyckade odlingar!

PS. Ledorden är gödsel, vatten och viktigast av allt, plocka alla blommor varje dag. På så sätt kommer dina luktärter att ge mer blomster än du kunde föreställa dig.

Golden Line

Luktärten 'Wild Swan'.

Fröpåse med luktärten ’Wild Swan’.

Fröpåse med luktärten ’Anniversary’.

Luktärten Memorial Flight.

Fröpåse med luktärten ’Memorial Flight’.

Skaffa dig grönare fingrar

Luktärten Ballerina Blue.

Böckerna ”Luktärt” och ”Blomster” med massor av luktärtsfrö.

Storm blandning.

Boken ”Blomster” med frön för dig med trädgård.

Luktärten LIttle Red Riding Hood.

Boken ”Blomster” med frön för terass eller balkong.

På Instagram

Vid midnatt stänger webbshoppen för säsongen. (In i det sista något strul med tekniken som kanske gör att den inte ser stängd ut. Tack Arvi för att att du fixat och grejat dygnet runt och alla dagar i veckan senaste halvåret) Tack till er alla som köpt frön och nu väntar på en underbart blommande sommar. Hoppas ni lyckas med odlingarna och att allt blir som ni drömt om!
Nu tar jag ledigt ett tag och släpper telefonen och datorn ur sikte. Fast självklart skickar jag de sista beställningarna imorgon.
Ha en underbar försommar! Vi ses i mitten av juni från England.
Webbshoppen som var fylld av fröpåsar stänger för säsongen 15 maj kl 24. Sen är det stängt och jag tar sommarlov. 🥳
Imorgon, lördag 14 maj, packar jag bilen full av luktärtsplantor och lite grönsakspluggplantor och åker till Malmö. Där säljer jag plantorna kl 10-14 på Håkanstorpsvägen 36. Det är s k villaloppis i hela området och det brukar vara trevligt att strosa runt och se vad folk säljer. Välkommen!
PS fr om nästa helg säljer jag plantor hemma vid vägkanten på Fartygsgatan i Brantevik.
Det här är en av de allra första luktärtsbilderna jag skickade ut här på Instagram. Det är 7 år sedan. Sedan dess har ni blivit väldigt många som följer mig och mina erfarenheter av luktärtsodling. Så himla roligt och fantastiskt det har varit. Nu väntar jag på att snart få börja fotografera årets odlingar och få nya bilder att skicka ut till er. Bilden föreställer ’Prima Donna’, ’America’, blåa ’Flora Norton’ och ’Queen Alexandra’ som alla, utom Flora, är från Henry Eckford runt förra sekelskiftet.  Glöm inte att fotografera dina luktärter. Det är enkelt och blir nästan alltid bra.

Stäng menyn