Tack för den här frösäsongen!

En mycket hektisk period är över och tiden har kommit för alla er frökunder att förverkliga era luktärtsdrömmar.

Under sommaren ska jag besöka mina fröleverantörer i England och titta på de nya sorter som förväntas komma som frön till nästa säsong.

Det blir också en tur till Sollidens Slott på Öland för att titta på nästa säsongs stora nyhet. Har du vägarna förbi Solliden i juli kan du kanske hitta den nya sorten ’Kronprinsessan Victoria’ i trädgården.

Jag tror att slottsträdgårdsmästaren placerat luktärterna på en publik plats.

Luktärter att titta på finns också på Wanås slott i norra Skåne, Mårbacka i Värmland, Rosendals trädgårdar i Stockholm, Slottsträdgården i Malmö och på många andra offentliga platser i landet.

Webshopen kommer att vara stängd till november 2022. Något exakt datum för öppningen kommer inte att meddelas. Allt för att undvika det kaos som kraschen i webshopsystemet orsakade förra november.

Tills dess önskar jag er alla en underbar sommar och lyckade odlingar!

PS. Ledorden är gödsel, vatten och viktigast av allt, plocka alla blommor varje dag. På så sätt kommer dina luktärter att ge mer blomster än du kunde föreställa dig.

Golden Line

Luktärten 'Wild Swan'.

Fröpåse med luktärten ’Wild Swan’.

Fröpåse med luktärten ’Anniversary’.

Luktärten Memorial Flight.

Fröpåse med luktärten ’Memorial Flight’.

Skaffa dig grönare fingrar

Luktärten Ballerina Blue.

Böckerna ”Luktärt” och ”Blomster” med massor av luktärtsfrö.

Storm blandning.

Boken ”Blomster” med frön för dig med trädgård.

Luktärten LIttle Red Riding Hood.

Boken ”Blomster” med frön för terass eller balkong.

På Instagram

Sommaren fortsätter efter jobbet i eftermiddag. 
På bilden ’Jilly’, ’Chris Harrod’, ’Emily’ och ’Castlewellan’.
Det finns många lila, violetta, gredelina eller vad man nu vill kalla dem. De här kommer att bli nästa säsongs lila kollektion. Tror jag. Har inte bestämt mig riktigt.
Beskriv en färg! Här t v ’Chris Harrod’ och t h ’Heatcliff’. Mellanblå, himmelsblå, violblå eller vad? Den ena klart mörkare än den andra. Av de ljusare finns åtminstone fyra sorter till; ’Bristol’, ’Oxford Blue’, ’Naomi Nasareth’ och ’Flora Norton’.
Så här års är det dags att skriva nya texter till webbshoppen. Beskriva hur de hundratalet olika sorterna ser ut och vad som skiljer dem åt. Alla kritvita, crémevita, ljusrosa, skära, chockrosa, gammalrosa, cerise…
I november ska allt vara klart. Texter och bilder prydligt sammanställda och fröna räknade och lagda i påsar. Men innan dess återstår en fin bit av sommaren.
Dagens lilla plock.

Stäng menyn