Mot havet!

Den senaste månaden har varit som en orkan. Den nya boken anlände en kylig novemberdag. Stor spänning! Blev den som jag tänkt? Det tog några dagar innan jag tog den till mig. Den blev ju liksom gullig och det hade jag inte föreställt mig. Aldrig heller kunde jag föreställa mig att suget efter böcker och frön skulle vara så stort.

Bilden med luktärtor i Fredrik Nielsens praktvas är nog den bild jag själv tycker mest om i boken. Kanske för att den bär på minnet av en fantastisk stund när fotografen, floristen och jag liksom fick till det. Den enorma buketten av luktärter, skimret av vasen och lyckan att få fast det hela på en bild.

Fantastiskt roligt och härligt

Luktärter från min trädgård. Praktvas av Fredrik Nielsen. Foto av Bjarne Stæhr.
Luktärter från min trädgård. Praktvas av Fredrik Nielsen. Foto av Bjarne Stæhr.

När jag vaknade på morgonen den 14 november kunde jag se att hundratals kvinnor suttit vid datorn och beställt frön på natten. Sen har det bara fortsatt. Böcker och fröer. Mer julklappar! Så fantastiskt roligt och härligt! Jag har gått upp klockan fem på morgonen nästan varje dag och suttit vid datorn eller räknat frön till sena kvällen. Det ska bli skönt med lite vila när julafton är här.

De mest åtråvärda fröerna sålde slut på bara några timmar och vissa sorter tog slut efter några dagar. Då tog jag kontakt med min engelska fröleverantör och bad dem titta djupt ner i sina frysar. Och se! Där fanns lite fina grejer! I skrivande stund är de på väg genom Europa. Den 22 januari gör jag ett litet ”eftersläpp” av Piggy Sue, Lizbeth, NZ Gardener och några andra nya, roliga sorter.

Bokrelease i Stockholm

Den 20 mars ska vi, hela min lilla bokredaktion, försöka få till en bokrelease i Stockholm. Av kända orsaker har alla sådana festligheter blivit inställda, men kanske kan vi göra något på The Garage i Årsta. Glaskonstnären Fredrik Nielsen har lovat tända upp glasugnarna och några av praktpjäserna som finns med i boken ska finnas att skåda. Mer om det senare.

De senaste åren har jag haft en väldigt tydlig målbild. Varje morgon när jag klivit upp och satt mig att räkna frön eller skriva en bok. Eller kanske ännu mer, när jag gått upp i ottan för att köra iväg och sälja plantor eller hålla föredrag någonstans.

Vid havet i Brantevik

Etikett från avsändare i Brantevik.
Etikett från avsändare i Brantevik.

Målet har legat på horisonten. Havet, strandängarna och blåsten. Det välbekanta och vackra. Mycket arbete och många timmar senare har jag kunnat förverkliga min dröm och köpt två små tomter i Brantevik på Österlen.

Till våren börjar flytten och förhoppningsvis också bygget av mitt lilla kontorshus och växthus. Blomstersafari Brantevik ska förvekligas.

Jag är väldigt glad och också lite förundrad. Det gick! Och även om mycket återstår innan mitt bostadshus är byggt och alla blommor blommar, så finns ändå alla förutsättningar.

Ett svängrum för drömmar

Under våren kommer mitt hus i Rugerup att läggas ut till försäljning. 14 000 kvadratmeter KRAV–certifierad mark och ett litet hus lagom för den lilla familjen eller en något yngre dam. Finfin jord, mitt ute i naturen men ändå nära till kommunikationer. Svängrum för drömmar skulle jag vilja kalla det.

Slutligen vill jag tacka för i år och önska dig en riktigt God jul och ett Gott nytt år.

This Post Has One Comment

  1. Hej Cecilia
    Det er mycket fine böcker både två, som jag vill fördjupa mig i. Man blir glad av att titta/läsa i dom. Och blir bettar på att Odla dom också tror jag.
    Köpte också en till min svärdotter i julklapp. Och hon är lika glad som jag.
    MVH
    Dorthe Bröchner

Lämna ett svar

Stäng menyn