Om mig

Cecilia Wingård.
Cecilia Wingård. (Foto: Bjarne Stæhr)

Efter ett väldigt långt och intensivt yrkesliv i ”hitte-på-branschen” ägnar jag mig numera åt en starkt lustdriven sysselsättning som håller mig i farten nästan jämt: Min trädgård!

Vara ute och gräva, så och klippa eller läsa och fundera över vad som ska grävas, sås och klippas är det jag gör mest av allt.

Min nya plats

Efter mer än 15 år mitt i Skåne har jag återvänt till Österlen. Längtan efter havet, välkända stigar och vägar och inte minst gamla vänner blev för stark. Nu planerar jag bygge av både kontor och bostad i Brantevik. Det kommer att ta tid att få ordning på det hela. Under tiden bor jag i Simrishamn.

Började med gurkfrön

Min snart 60-åriga odlingslust, som började med några gurkfrön i handen, har gett mig många roliga möten och stunder, en hel del kunskap men ingen formell utbildning. Lika bra det, för då hade jag kanske fått veta att det jag gjort inte skulle gå att göra!

Mycket har det blivit läst ändå och några akademiska poäng i trädgårdshistoria har jag dragit på mig och många, många trädgårdsresor har det blivit under åren.

Ett entantsföretag

Blomstersafari har nu blivit ett aktiebolag, men är fortfarande ett litet entantsföretag med stor odlarglädje.

När jag började importera luktärtsfrö för några år sedan kunde jag aldrig ana med vilken entusiasm det skulle mottas.

Varje dag utvecklas mitt lilla företag i den riktning mina kunder och jag själv bestämmer. Jag skriver fröetiketter, räknar frön, skickar beställningar, odlar, fotograferar och skriver texter och betalar fakturor.

Till min hjälp har jag Rara Typer som sköter det tekniska på hemsidan och i webbshopen och Sofia Scheutz som gör all grafisk formgivning.

Min granne och vän Eva Mathiasson har fått ta plats både hemsidan och i företaget. Hon tillför mycket kunskap om regnvatten och odling.

I Blomstersafaris webbshop kan du handla färska luktärtsfröer och mina båda böcker. 

Stäng menyn